Δελτίο Τύπου 24.07.2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
eeeke_admin
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 23 Ιαν 2018, 14:01

Δελτίο Τύπου 24.07.2015

Δημοσίευση από eeeke_admin » 24 Ιαν 2018, 10:51

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΕΕΚΕ στην συνέντευξη τύπου, που πραγματοποίησε στην Αθήνα την 1η Απριλίου 2015, είχε έγκαιρα επισημάνει τα προβλήματα που θα ανέκυπταν στην εναέρια κυκλοφορία, λόγω της αυξημένης κίνησης, κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για άλλη μια φορά αφού τα προβλήματα οξύνονται χρόνο με το χρόνο.

Έτσι, ενώ η κυκλοφορία καταγράφει ρεκόρ στον αριθμό εξυπηρετούμενων αεροσκαφών ανά 24ωρο (3460 αεροσκάφη την Κυριακή 19 Ιουλίου), οι καθυστερήσεις βαίνουν ανησυχητικά αυξανόμενες.

Τα προβλήματα και οι αιτίες των καθυστερήσεων είναι σε όλους γνωστές.

Οι ελλείψεις προσωπικού, η ανυπαρξία κονδυλίων για συντήρηση και αναβάθμιση συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, η απουσία σχεδίου θεσμικού εκσυγχρονισμού της ΥΠΑ, μετά την βέβαιη πλέον παραχώρηση των αεροδρομίων, η μη στελέχωση της κρίσιμης θέσης του Υποδιοικητή Αεροναυτιλίας στην ΥΠΑ είναι μόνον μερικά από αυτά, που σε συνάρτηση με τις αλλαγές ροών της κυκλοφορίας, λόγω της κρίσεως στην Ουκρανία και την αυξημένη ζήτηση, οδηγούν τους Ευρωπαϊκούς φορείς στη μελέτη σχεδίων εκτροπής της κυκλοφορίας από το FIR Αθηνών, με ορατό πλέον τον κίνδυνο απώλειας εθνικής κυριαρχίας.

Η εξέλιξη αυτή πέρα από την εθνική της διάσταση, προκαλεί και σημαντική απώλεια εσόδων για τη χώρα.

Κάτω από άλλες συνθήκες θα αρκούσε η προκήρυξη μιας απεργιακής κινητοποίησης για να καταδείξει το πρόβλημα. Έχουμε όμως δηλώσει, χωρίς να παραιτηθούμε, πως εις το εξής θα κάνουμε χρήση αυτού του δικαιώματος με μεγάλη φειδώ και το εννοούμε.

Επειδή όμως οι καιροί δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό και μάλιστα εν όψει της επικείμενης ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων του προγράμματος για τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, αποφασίσαμε ως Δ.Σ της ΕΕΕΚΕ να θέσουμε κάθε υπεύθυνο ενώπιον των ευθυνών του, και μάλιστα δημόσια.

Καλούμε τον Υπουργό Μεταφορών να αρχίσει άμεσα την διαδικασία διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου του Παρόχου Αεροναυτιλίας, το οποίον έχουμε ήδη καταθέσει επίσημα.

Σε διαφορετική περίπτωση και προκειμένου να αποφύγουμε «ασύντακτες μεταρρυθμίσεις», που θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της Υπηρεσίας και των εργαζομένων και θα οδηγήσουν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια, είμαστε υποχρεωμένοι να ασκήσουμε το δικαίωμα μας στην απεργία.
Απάντηση